Medeltidsfestivalen 2020

Det är med sorg i våra hjärtan som vi måste meddela att medeltidsfestivalen i år tyvärr måste ställas in. Detta med anledning av det beslut som regeringen tog rörande offentliga tillställningar och allmänna sammankomster med över 50 deltagare. Mer information om beslutet finns på följande webbadress:

https://www.regeringen.se/artiklar/2020/03/andring-i-forordning-om-forbud-mot-att-halla-allmanna-sammankomster-och-offentliga-tillstallningar/

Film medeltidsfestivalen 2017

Det var många som besökte oss under årets medeltidsfestival, så många att vi troligen slagit rekord. Men en besökare visade sig vara Christina Holm, som startat en Youtube-kanal på vilken hon visar sina alster. Christina var med under festivalen och filmade allt mellan himmel och jord, och här länkar vi till hennes filmer:

Medeltidsfestivalen i Lund

Medeltidsfestivalen i Lund firade 20-årsjubileum i två dagar med ett digert program av aktiviteter och medeltida knallar.

Bockarna Bruce

Föreställningen Bockarna Bruce med Riksspelman Anna Rynefors.
Här en kortare del av föreställningen.

Gycklaren Tristan

Gycklaren Tristan visade upp sina konster för en trollbunden publik på Medeltidsfestivalen i Lund.

Albrechts Bössor

Albrechts Bössor slog läger och visade upp sin utrustning, visade medeltida stridsteknik, och inte minst inledde Medeltidsfestivalen med dunder och brak.

Skånska Björnens Riddare

Skånska Björnens Riddare drog fullt hus med tornerspelet S:t Göran och Draken under Medeltidsfestivalen i Lund. Den svarte riddaren fick på pälsen, och draken flög sin väg.

Medverkande 2017

Det är många artister och föreningar som medverkat på våra medeltidsfestivaler under våra 20 år: musiker, gycklare, teatersällskap, rollspelsföreningar, bågskytteföreningar, historiska föreningar och många fler. För att inte tala om alla ”knallar”, de kringresande försäljarna som fyller vår marknad.

Det hade varit roligt att återse alla som medverkat under årens lopp, men kassakistan begränsar oss till att i år få återse följande på programmet (vilket inte är fy skam det heller):

Medeltidsfestivalen 2017 – 20 årsjubileum!

Medeltidsfestivalen i Lund anno 2017 hoppas vi ska bli alldeles speciell eftersom att medeltidsföreningen firar 20-årsjubileum!

Festivalen infaller helgen den 10-11 juni 2017. Program för helgen kommer så småningom.

Detta måste vi ju fira lite extra och därför har vi bett Albrechts bössor närvara på årets festival. Kanske för att skjuta en extra salut, inte bara för oss utan även för sig själva eftersom att de firar 10-årsjubileum!

I år skall vi försöka få myntslagning av ett jubileumsmynt!

 

2016 – Tack för i år!

Medeltidsföreningen i Lunds ordförande Bengt Karlsson. Foto: Anders Andersson
Medeltidsföreningen i Lunds ordförande Bengt Karlsson. Foto: Anders Andersson

Tack ALLA besökare, tack ALLA knallar, tack ALLA artister och ett stort tack till den unga gycklaren Tristan och ALLA som förgyllde våra Medeltidsdagar så mycket att vi kom till en verklig festivalstämning av Medeltidsanda. Ett varmt tack till ALLA.

Ett stort tack också till våra volontärer som gjorde det möjligt för oss i Medeltidsföreningen att genomföra serveringen i vårt värdshus ”Svarta Svanen”.

Tack till våra sponsorer LKF och ABF som gör det möjligt för oss att ha gratis entré!

Vi hoppas att vi får se er och era vänner på nästa års festival 2017, då Medeltidsföreningen och Medeltidsdagarna i Lund firar 20-årsjubileum!

Bildkavalkad #3 från 12 juni 2016

Bilder från andra och sista dagen av Medeltidsdagarna i Lund anno 2016:

Bildkavalkad #2 från 11 juni 2016

Här kommer ytterligare några bilder från den 11 juni 2016